Stijgende omzet webwinkels 2011

De Thuiswinkel Marktmonitor 2011-2012 is vandaag naar buiten gekomen met prachtig nieuws: de internet markt heeft niet te kampen met dalingen in de omzet, maar wordt daarentegen juist steeds groter. In 2011 is de omzet van webwinkels gestegen naar €9 miljard, wat neerkomt op zo'n 78 miljoen bestellingen. Een grappig feitje is dat 900.000 in 2011 voor het eerst een bestelling heeft gedaan bij een webwinkel. Pyjamaonline.nl houdt van transparantie en zal dan ook eerlijk verklappen dat wij nog geen fractie in de buurt komen van zo'n omzet en aantal bestellingen ;)

Kleding zorgt voor grootste omzet

Ondanks dat er in de feitelijke detailhandel nog steeds een krimp in het aantal bestellingen plaatsvindt, worden het vaak producten (en dus geen diensten) aangeschaft via internet. Een groot aantal producten dat op internet wordt aangeschaft is kleding. In 2011 is voor €630 miljoen aan kleding aangeschaft! Kleine rekensom: stel dat u van plan bent om een damespyjama of  herenbadjas van €34,95 aan te schaffen, dan kunt er voor die €630 miljoen meer dan 18.000 kopen!

Groei van webwinkels = groei van pyjamaonline?

Gelukkig zijn de verwachtingen dat de webwinkel markt ook in 2012 blijft groeien. Mede door gemak, ervaring en geen sluitingstijden van webwinkels zullen steeds meer mensen hun producten online aan gaan schaffen. Pyjamaonline hoopt mee te kunnen genieten van deze groei en daardoor zelf ook meer te kunnen groeien. Zo kan dé site voor betaalbare nachtmode van goede kwaliteit zich een nog groter assortiment gaan aanmeten en iedereen voorzien van mooie nachtmode.

Bron: http://www.thuiswinkel.org/